Beställ en AC service (Air Condition service) till din bil så mår den och du bättre!

AC = Okontrollerad luftkonditionering, dvs. du får själv reglera den temperatur du vill ha.

ACC = (Automatic Climate Control) Du ställer in temperaturen, resten fixar systemet.

Visste du att om du inte använder din AC/ACC regelbundet så smörjs inte systemet med den speciella oljan som är till för just smörjning, detta kan orsaka att systemet inte håller så länge som det borde. På många bilmodeller är AC pumpen direkt kopplad till kamremmen. Detta innebär att om AC pumpen skär ihop så kan kamremmen gå sönder. Detta kan i sin tur göra att toppen på motorn blir skadad. Några tecken på att det håller på att hända något är:

Att det börjar låta konstigt om bilen när du slår på AC:n.
Det kommer inte någon riktig kyla om AC/ACC:n när du sätter den på max kyla.

En rekommendation om du har AC/ACC är även att du aldrig ställer in lägsta kyla under en längre period. Det kan få konsekvensen att systemet kämpar hela tiden för att det ska bli kallare och kallare, likt ett kylskåp som man glömmer att stänga dörren på. Det bildas då is och det finns risk för att systemet fryser sönder. Ställ istället in en behaglig temperatur i bilen så är du snäll mot systemet och kanske slipper en förkylning.

Vi gör AC-service på samtliga bilmärken som är konverterade till R134a.

Samtliga nyare modeller tillverkas enligt detta system, om du har en äldre bil rekommenderar vi att du kontrollerar med din billeverantör vilket system du har.